VIRUZA. VIRUZKA RULETA

se nadaljuje

Brovarišice in brovariši,

računar mi ponovno deluje!

Kaj za vraga je okužba? Okužba. Okužba. Okužba. Oooookkkkuuuuuužbbbbbbbaaaaaaa (v tej besedi je le en ž, ker se mi ni dalo velikrat narediti geste s palcem, da na mobilni tipkovnici nastane ta črka). Da se nekaj od nečesa prenese nekam, kjer nekaj »od prej« postane drugačen »od potem.« Ta in ta me je okužil. Z idejo. S čustvom. S stališčem. Dal mi je viros. Biološki ali pa računalniški.

Okužba. Nekaj pride izven mene, notri. V moje. Vdre želo tujega. Prinese nekaj, kar s seboj nosi posledice. Novo. Nekaj ti dam, česar nočeš. Okužba nam daje vedeti, da je stik med ljudmi misteriozna vrzel. Morda je to pra-strah, da se tuje naseljuje v nas in nam odžira upravo identitete? Zakaj smo nastrojeni proti trkom bakterij in viruzov? Če pogledamo, kar se da pobliže, se delci fermionov in bozonov trkajo in okužujejo eden drugega, da tako sploh lahko rečemo, da nekaj je. Okužba je stvaritev. Kdaj ste imeli sami zares novo misel? Ne novo v smislu: o kako zanimivo, ampak v smislu novonovo: nimam nobenega izraza, s katerim postaviti referenco novemu v luči starega? Misel, ki vam ni sedla nikamor v vaš pojmovni red. Gor je skočil, ampak odnesel hrano v pročelje; iznenada se skrivam. Težko je to. Ker se to ne da. Ves čas je potrebna okužba, da prihaja do stvaritev. Staranje je en navaden eksponentno naraščujoči odpor novemu.

Ali ni levji delež teže tega procesa okužbe v sami diabolični besedi okužba? Kaj je ta kristalizirana zloba, ki se manifestira v loku znakov k-u-ž-b. Ker apelira na kugo, morda? Ampak zakaj ima tudi ona tako ime? Namesto kuga, zakaj recimo se ta bolezen ne imenuje raje »rogovilasta storžnica.« In če smo že pri tem, nadomestimo besedo »okužba« npr. z novo alternativo: okosobrinjenje. Včeraj sem eno okosobrinil, ko sem kihnil. Prekosobrinjenost populacije je že 25 %. Kar nekako izpade, da želo tujega ni več tako ostro.

Nameraval sem cel sestavek spisat na temo omrežja, kjer smo ostali nazadnje, ampak sploh nisem prišel do tja. Naj živi okosobrinjenje!

Se nadaljuje

Satirični Rosomah

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.