REZULTATI VOLITEV

Spoštovane gledalke, cenjeni poslušalci in vsi tisti, ki se prepoznate pod oznako Ostalo, lepo pozdravljeni. Državnozborske volitve so za nami in vse, kar lahko rečemo je, da Slovenija pleše! Slovenija pleše, kot še nikoli ni plesala. In to mislimo dobesedno, saj se je v zakonodajno telo uvrstilo z naskokom najvišje število iz ansambla do sedaj ne dobro poznanih mojstrov praznovanj in jahalcev plošč.

Koliko so vešči lastnih instrumentov bo povedal čas, mi pa lahko le citiramo, da bodo slabo polovico sedežev v parlamentu zasedli »predstavnice in predstavniki novega vala, progresivnih vibracij in predvsem energij, ki izhajajo in skupnosti.« Kolektiv sicer poznamo bolj iz drugih umetniških voda, zato si resnega komentarja o tem, kaj nas čaka naslednja štiri leta, še ne upamo podati, lahko pa z gotovostjo zatrdimo, da je rezultat letošnjih volitev pokazatelj, da so se ljudje naveličali enoličnosti, ki so jo v preteklih letih poslušali po radiu ali gledali po televiziji.

Stranka narodnozabavne glasbe je vsekakor eden izmed relativnih poražencev teh volitev, saj so si nadejali precej boljši rezultat od obstoječega. Število sedežev so sicer povečali za eno harmoniko, je pa pred pragom ostalo več predstavnikov Društva zbirateljev alpskih trobil in Zveze žena, ki šivajo narodno nošo (možakarji nezaželeni).

Po drugi strani so se okrepili njihovi zavezniki iz Komornega zbora svetega Mateja, ki obljubljajo večjo prisotnost orgel med sejami. Glavno vprašanje, ki se postavlja njihovim nasprotnikom pa je, ali je KZSM ohranila dovolj politične moči, za uspešno konservacijo statusa davčne razbremenjenosti patronov iz Ceha.

Prav tako lahko med poražence štejemo rokersko koalicijo, od katerih sta prag za vstop v Državni zbor presegla samo Klasični pankerji in Stranka metalcev Slovenije, medtem ko so se od stolčkov morali posloviti poslanci Liste Grunga in Slovenske Hard-rock stranke, ki sta v preteklih dveh mandatih še najbolj poosebljali novo upanje, a sta si uspeli zagotoviti premajhno število fanatičnih podpornikov. Iz Stranke narodnozabavne glasbe pa opozarjajo, da poraz koalicije rokerjev še ne pomeni, da je država varna pred vplivi YU-rocka iz prejšnjega režima. »Rezultati so, kakršni so, mi bomo delovali demokratsko tudi v opoziciji, toda na Bajago ne mislimo plesati,« so bili jasni v SNG.

Pod nosom pa se je moralo obrisati še cel kup glasbenikov, ki pa so svoj rezultat kljub premajhnih številkam razglasili za uspeh. »Mediji nam ne posvečajo nobene pozornosti, zato je spodobno število volivcev za nas več kot uspeh. Naslednjič bomo še močnejši,« je dogajanje pospremil predstavnik stranke Psytran.ce, odpiralec oči in organizator sredinih rejvov v Ljubljani, Guru Goa. »Letos nam ni uspelo, na dolgi rok se bo pa rezala salama, obljubim vam,« je bil jasen eden od kandidatov Reperske prihodnosti.

Izzida volitev in izpada koalicije Povežimo Slovenijo njihov glavni posterboy ni želel ko-men-ti-ra-ti.

Hvala, ker ste bili z nami in lahko noč, Slovenija! (Naj odmeva do neba!)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.