LITERARNI KVIZ: ALI SEM JUNAK IZ SVETA HARRYJA POTTERJA?

Štiri preprosta vprašanja, ki vam bodo pomagala razrešiti zagato, ali ste bitje iz resničnega sveta ali pa ste se pomotoma znašli daleč stran od svojega doma čudovite magičnosti. Zapisujte si odgovore in preverite stanje na dnu strani.

1.) Mama od tebe zahteva, da odneseš sveže pečeno potico do babice na drugi strani mesta. Da ti ne bo dolgčas, lahko s seboj na pot vzameš enega prijatelja. Koga izbereš?

a.) Izberem rdečelasega soseda. Prihaja iz večno revne družine, kar je rezultat tega, da se starša nista usposobila za nikakršno delo in sta raje doma štancala otroke. Družina je dobrosrčna, ampak otroci se po (ne)naključju vedno znova znajdejo v neprimernih situacijah, ker še niso spoznali, kaj pomeni civilizacija. Kot vsi plemeniti divjaki tudi oni nadvse cenijo zvestobo, pravičnost in slepi pogum, kar mi bo zelo prav prišlo na težki poti pred menoj. In morda mu babica odstopi kakšen kos potice, da jo lahko prinese s sabo nazaj domov, da nahrani brate in sestro, ki stradajo vse od zadnje katastrofe s krompirjevo plesnijo.

b.) Ne vzamem nikogar, ker niti en moj prijatelj nima treh ur, da jih fukne skozi okno.

2.) Iz šolskih omaric je tvojim sošolkam in sošolcem nekdo izmaknil kopico učbenikov. Morda bi bila pravilna stvar, da se odpraviš k ravnateljici in poveš vse, kar veš.

a.) Najverjetneje je krivec tisti novi učenec, ki je prišel k nam preko izmenjave šol. Ima čvrst slovanski naglas, ves čas grdo gleda, je precej tupav in še lastna šola ga tolerira v svojih vrstah le zato, ker je dober športnik. In ko smo že pri njegovi šoli. Brez dvoma je njegov trener ena navadna lisica, za katero se bo slej ko prej izkazalo, da prihaja iz vrst primarnih nepridipravov. Kako ne bi? Izdajajo ga mrki pogled, odrezavo brušenje z jezikom in neprestano namrščene Jafarjevske oči. Fuj in fej tile prišleki z južnega Balkana, kako si drznejo na ples peljati naše punce!

b.) Pravilna stvar ali ne, k ravnateljici hodijo tožibabe, ki jih potem dobijo po pički in to ni zame, hvala!

3.) Počitnice so. S prijatelji ste se dogovorili za obisk diskoteke. Obleko imaš izbrano, zmenek imaš potrjen, prespiš lahko pri frendih, če bo preveč alkohola. Preden odideš, prosiš očeta za 50 evrov, on pa te takoj vpraša, ali ti ni že prejšnji teden dal petdesetaka. Kako reagiraš?

a.) Fotru pojasniš, da je celoten globalni finančni sistem ena navadna prevara. Vodi ga posebna rasa majhnih, zgubanih bitij z ostrimi zobmi, štrlečimi uhlji in podolgovatimi nosovi, ki globoko v kleteh lastnih bank hrani vse zlato, ki je bilo kdaj izkopano; ter navadnim, poštenim ljudem privošči komaj kak kovanček tu in tam, pa še to le, če smo pripravljeni za njih upogniti hrbte in jim dati, kar želijo. Res, res si vzameš čas, da poudariš, da ne gre za ljudi, ki bi razmišljali s človeško pametjo, ampak za povsem drugo raso. Res.

b.) Zaviješ z očmi in še stotič poveš, da vse zabavno košta svoj keš in da lahko človek umre ali reven ali pa zdolgočasen in ti že veš kako pa kaj, on naj se pa odloči in briga zase.

4.) Na ulici v mestu te ustavi brezdomec in te prosi za kakšen kovanček. Pravi, da je lačen pa še za vlak zbira. Kaj mu odgovoriš?

a.) Dam mu, kar imam kovancev v žepu. Laska mi, da živimo v svetu, kjer lahko manj privilegirani sloj razrešimo vseh spon, s tem da jim podarimo najmanjšo bedarijo, ki se znajde v naših rokah, nato pa ti isti ljudje nam izkazujejo neizmerno hvaležnost odrešitve in nam začnejo slediti na vsakem koraku, ker iščejo način, kako nam lahko poplačajo dobroto in naš pametni uvid v nepravična socio-ekonomska razmerja, v katera so bili manj srečni ljudje prisiljeni. Ljudje? Hočem reči manj srečne živalske rase, pardon.

b.) Rečem, da nimam kovancev, ker jih res nimam in ga vprašam, ali ima POS terminal ali pa če mu lahko kar fliknem.

Če ste na 3 ali več vprašanj tega kviza odgovorili z odgovorom a.), predlagamo, da se vzemite pod drobnogled. Obstaja dobra možnost, da ste lik iz sveta Harryja Potterja in najbolje za vse vpletene bo, če kar čim hitreje pobrišete domov. Resnični svet je prezapleten za vas. Pa veliko sreče!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.