FUNDAMENTALIZEM, LEKCIJA I

Cenjeni otročiči.

Pri vaši starosti in naivnosti vam znanje podajamo s pomočjo ilustracij, praktičnih izzivov in zabavnih filmčkov. Ampak ta lekcija je prepomembna, da bi jo stiskali tja nekam na risankasti izroček ali predelali v pozabljivo reklamo na Youtubu.

Krivda je tudi na naši strani. Dolga leta smo vam tupili v glavo, da je vse mogoče doseči sporazumno. »Bodimo prijatelji,« »Pogovorimo se o tem skupaj« in podobne neumnosti smo vam kvasili, da bi dojeli temelje demokratičnega procesa in mogoče nekoč postali odgovorni državljani.

Potem pa smo nedavno prišli do šokantne, a očitne ugotovitve, da kompromis ne obstaja.

Se spomnite, ko smo vam govorili, da z nasiljem ni mogoče rešiti ničesar? Lagali smo. Z nasiljem je mogoče rešiti dobesedno vse. VSE!

Nasilje je rešitev za vse kolektivne in individualne probleme današnjega časa.

Se starši vaših prijateljev ne želijo cepiti? Klofnite jih in jih vprašajte še enkrat. Če rečejo »ne,« ponovite proces s klofuto in vprašanjem. Po treh klofutah bodo spremenili mnenje.

Vaši generaciji grozi podnebna katastrofa. Boste potrpežljivo iskali čudež na volitvah? Boste čakali pred vrati pomembnežev? Ali pa boste vrgli v luft nekaj najbolj umazanih tovarn in prisilili, da vam prisluhnejo?

Vam sosedi ponoči nabijajo muziko? Ne pogovor, nasilje.

Vas kdo nadleguje, oblega? Nasilje, ne pogovor.

To je bila lekcija iz Spoznavanja narave in družbe, ki se aplicira tako na naravo kot družbo.

Drisky Bare-ass-ovsky

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.