KRIOGENIČNI ČASOPLOV – RAZPIS TFF12

Medmrežno literarno srečanje in literarnorevijalna prihodnost TFF12, (jez)deci vsebine, objavlja razpis za najboljšo kratko zgodbo prvega trinajstletja 21. stoletja. Omejitev je 13169 znakov s presledki. Jezik naj bo čim bolj slovenski. Vsakršna vsebina je dovoljena, če je kakor koli cyberpunkovska, toliko bolje.[1]

Prispevke bo secirala pol-strokovna žirija in izmed vseh prispelih izbrala 6 najboljših in še polovico sedmega. Selekcionirane bo natisnila na navaden papir in spravila v kriogenični časoplov, tj. navadno kovinsko škatuljo, ki bo končal zakopan pod Univerzo v Ljubljani. Simbolno sporočeno: prihodnost je zakopana pod nakopičenim znanjem, ki je lahko le znanje o preteklosti. Zgodbe je potrebno poslati do 31. avgusta 2013. Žirija se bo nato zamrznila za 169 let (13×13) in 13. 12. leta 2182 tudi javno razglasila vse zmagovalce natečaja ter prebrala njihove zgodbe. Nato bo postopek ponovila še v petek, 13. decembra, leta 315875104904266 (1313 + 2013)[2]. Zamrznitev bo financiral pododdelek za literaturo in tekoči dušik TFF12. V primeru nuklearne zime si žirantje pridržujejo pravico prestavitve branja nagrajencev za eno leto.

Si prav ti tista/tisti, ki je več korakov pred »svojim« časom? Potrebuješ prav ti nekaj let, preden bodo odkrili tvoj talent, tvoje vrline, tvojo izvrstnost? Pošlji svojo kratko zgodbo na spletni naslov tysona.faf.12@gmail.com s pripisom »za natečaj« in morda bodo čez 169 let govorili prav o tvoji literaturi. Slogan: za šiframi se skrivajo prihodnosti boječi.

RAZPIS ZAKLJUČEN


[1] Več o klasifikaciji cyberpunkovske umetnosti v Zombi, raketa, puščoba.

[2] Le leto po tem, ko bodo v vesolje poslali Veliki vesoljski fuk 2. Več o tem, kdaj in kako so poslali prvega v Velikem vesoljskem fuku.

En odziv na “KRIOGENIČNI ČASOPLOV – RAZPIS TFF12”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.