VOGEL ZOFKINE ZDRAVE PAMETI

Draga Zofka! Ubadam se z vprašanjem, ki teži vedno več slovenskih krav mlekaric. Opažam, da me sosedje že dlje časa opazujejo z neprikritim sovraštvom; domnevam, da mi zavidajo polna vimena in obilno postavo. Dr. Nihilanth mi je na eni od delavnic nakazal, da gre za enega od simptomov slovenske mentalitete (»naj sosedu krava crkne«) in da moram za nastalo situacijo kriviti aktualno politično krizo v državi. Kaj pa meniš ti? Bi morala obrcati njih in njihove otroke (kot mi je bilo svetovano na delavnici), ali obstaja kakšna druga pot?

– Mlekarica

Draga Mlekarica. Razumem tvoje pomisleke in skrbi okoli sosedov, ampak osebno bi jih pustila pri miru in delala na tem, da ne bi zapadla v isti kalup razmišljanja kot oni.

Pogosto pozabljamo nase in se vse preveč ukvarjamo z drugimi, kot si opazila tudi pri svojih sosedih. Ne moremo za vse kriviti aktualne politične krize, predvsem pa ne slovenske mentalitete. Vsak ima svojo mentaliteto, čeprav se nam včasih zdi, da so se vsi z istimi mislimi zarotili proti nam. Naj ti bodo taki primeri za motivacijo, kako delati na sebi in biti zadovoljna sama s sabo. Mogoče jim gre pa v nos, da premalo deliš svoje atribute, zato naslednjič kar ponosno zakorakaj mimo njih. Lahko pa uporabiš nasvet moje prijateljice, ki pravi, da bodi od drugih boljša tako, da si do njih prijazna, vendar iskreno prijazna, pa si že opravila pol poti do svojega lepšega jutri.

* * *

Draga ZPZ! Zadnje čase berem razne bloge in kolumne po časopisih (tisti čefur, kaj je že?) in mi nekaj ni in ni jasno. Čisto nič niso drugačni kot razni komentatorji spletnih portalov, ki udrihajo po celem spisku, le v celofan se zavijajo (če sploh). Zadnjič se nisem uspela zadržati in sem enega nadrla nazaj kao, kdo mu je dal pravico, da se postavlja svetu za merilo in sem dobila nazaj odgovor, da očitno nisem nič boljša. Sedaj se mi zdi, da sem spet padla v to spiralo negativizma, kako naj se je sploh rešim? Obstaja rešitev? Prosim, pomagaj mi, bojim se, da v Sloveniji to lahko pomeni, da bom nekoč storila samomor!

– Negativec

Samomor je dokončna rešitev začasnih problemov, tako da se bova raje osredotočili na milejše rešitve tvojega problema. Priznam, da se strinjam s tabo glede blogerjev in kolumnistov. V vsakem blogu, ki nekoga kritizira ali pa dreza s prstom v osje gnezdo, se bodo našli taki bralci, kot si sama. Taki, ki teksta ne vzamejo na prvo žogo, ampak o njem razmišljajo. Me veseli, da si tudi ti med njimi. V resnici je tvoje vprašanje precej kompleksno, ker, konec koncev, kdo pa ima sploh pravico soditi o čemerkoli? Kaj nekoga dvigne nad ostale, da lahko s prstom kaže na druge? V čem točno je on boljši?

Mogoče je težava piscev v tem, da se ne poglobijo v svoje tekste in ne vidijo paradoksa napisanega, ki pa ga zato opazi marsikateri bralec. Najbolj enostaven način tvoje rešitve bi sicer bil, da prenehaš z branjem tovrstnih besedil, ali bi bilo to že preveč enostavno?

Iz spirale se rešiš tako, da si najdeš nekoga, s katerim se lahko pogovarjaš o tem brez slabe vesti in z njim potem debatiraš o tovrstnih težavah, kot jih imaš sama. Tako se boš znebila občutka “dežurne tečnobe”, ki ga dobiš na raznih forumih in imela boš nekoga s komer boš lahko svobodno nadirala cel svet pa te ne bo nihče tlačil po spirali navzdol. Veliko uspeha ti želim!

* * *

Živjo, Zofka! Vsi prijatelji mi pravijo da sem debel. V resnici pa sem jaz rad debel. Kako naj dobim več prijateljev??

– Radsemdebel

Živjo Radsemdebel. Na tvojem mestu bi si najprej postavila vprašanje: »Ali so to res moji prijatelji, če jih moti nekaj tako nepomembnega, kot je moja kilaža?« So, a le, če si jim pripravljen pogledati skozi prste pri tej opazki in te osebno to ne moti. Težavo lahko rešiš tako, da t.i. prijateljem poveš, da si rad debel in naj se oni ne obremenjujejo s tvojo težo in telesom ter se raje posvetijo iskanju svojega notranjega miru. Več prijateljev boš dobil, če se boš družil z več ljudmi, debelost pri tem res ne bi smela biti ovira. Predvsem pa se bolj kot na samo količino prijateljev, osredotoči na “kakovost” le teh. Torej, ni toliko pomembno, koliko imaš prijateljev, kot kakšen odnos imajo do tebe. Sicer ti pa svetujem, da kljub vsemu paziš na svojo telesno maso, saj preveč kilogramov ni še nikomur koristilo, zato pazi nase, čeprav si rad debel. Kar pogumno!

* * *

Draga Zofka! Star sem 28 let, kot vampir pa imam kronične težave z zaposlitvijo. Pred leti sem se tako kot večina svojih kolegov preizkušal v filmski industriji, a od napada šakalov naprej dobivam samo še ponudbe za homoerotično pornografijo. Mene sicer ne moti, zaslužek je dober in družba prijetna, ima pa zato moje dekle ogromno pomislekov. Kaj naj storim? Nočem izgubiti dekleta ali službe, a očitno bom moral izbirati. Za koga naj se odločim?

– Vampir

Pozdravljen vampir! Osebno se skušam vedno izogniti odločitvam, ki bi koga prizadele. Glede na to, da si star šele 28 let, ne vidim problemov v tem, da se ne bi našla kaka primernejša služba od te, ki jo opravljaš. Sicer sem dobila občutek, da ti je trenutno delo všeč in se bolj obrmenjuješ zaradi svoje partnerice. Res je, da znamo biti punce velikokrat muhaste in tečne, kar se tiče takih zadev, vendar mislim, da če bi se z njo pogovoril in ji razložil, da je ona še vedno na prvem mestu ter da je služba samo služba in nič več, bi se lahko potrudila in skušala razumeti tvojo stisko. Vse kar ženske rabimo, je občutek pomembnosti, ki nam ga dajejo partnerji. Zatorej ji vsak dan znova pokaži, da je ona tvoje življenje.

* * *

Zdrava Pamet, pomagaj! Star sem 16 let in zdi se mi že skrajen čas, da dobim punco, ki ima velike joške. Ne razumem, zakaj sem všeč samo dekletom z majhnimi! Skoraj imam rad eno punco, ki ima majhne, ampak mi ne potegne. Kako naj dobim punco z velikimi? A obstaja kak program 12-ih korakov ali kaj? Ti sigurno veš, pomagaj mi, obupan sem že!

– Jože

Dragi šestnajstletnik! Verjamem, da se ti trenutno zdi to največji problem tvojega življenja, vendar pomisli, koliko časa imaš še na tem svetu in da se bo brez dvoma našla tudi kaka joškarica zate. Sicer pa mi ni všeč tvoje razmišljanje o dekletih z majhnimi joškami. Kako bi se ti počutil, če bi želel z eno seksati pa ona ne bi hotla, ker bi se ji zdel tvoj lulček premajhen? Predlagam ti, da kljub ljubezni do joškic pri puncah gledaš še na kaj drugega. Recimo na to ali se rad pogovarjaš z njo, ali imata skupne hobije, ali ti je všeč, kako se smeje, ali ti je všeč na njej še kaj drugega kot majhni ali veliki joški. Ne bodi površinski in poglej dekleta najprej v oči, šele potem v joške. Srečno z iskanjem prave mladenke!

Zdrava Pamet Zofka

4 odzivi na “VOGEL ZOFKINE ZDRAVE PAMETI”

 1. Na uredništvo TFF12 je danes prišlo drugo pismo bralca Jožeta, ki piše:

  Draga Zofka! Poleti sem ti pisal, da bi mi pomagala v stiski, saj nisem in nisem uspel dobiti dekleta z veliki joški. S tvojim odgovorom sprva nisem bil zadovoljen, nakar se je uresničila tvoja prerokba. Z neko punco iz paralelke sva se ljupčkala na žuru za noč čarovnic in ena stvar je peljala k drugi in kaj kmalu sem ga povlekel na plano, da bi naju razdevičil. Njenemu pogledu je sledil gromki krohot in ni si dala oporekati odločitvi, da moj OGROMNI lulček vanjo ne bo zašel. Mojemu moledovanju ni uslišala in da ne bi novice o neuspelem osvajanju prehitro prišle na plano v klapi, sem jo pobrisal domov. No, tudi zato, da me ne bi nihče videl, kako jokam. Doma sem še vedno hlipajoč brskal po internetu in tožil po forumih, ali sem jaz kriv, da imam slonji rilec nad grenivkama med nogami, potem pa sem se spomnil na tvoj odgovor in se po večkratnem branju uspešno potolažil. Sedaj mi je jasno, da so nekatere telesne značilnosti pač izven našega nadzora in ne smejo biti kategorija pri izbiri partnerja. Te naj bodo kolikor je mogoče povezane z njihovimi osebnostmi. Velike joške še ne pomenijo velikega srca. Odkar sem spremenil svoje razmišljanje (5 dni nazaj) sem osvojil že poldrugi ducat deklet in čeprav z nobeno še nisem prišel dlje od druge baze, me to ne moti, saj sem prvič v življenju opazil, kako so tudi druge stvari na puncah lepe (oči npr.), kako prijetno se je predajati čustvom in kako se vse v pogovoru izkažejo za precej bistre. Zdaj pa nimam več časa za pisanje, ker grem s prijateljem na kurbe. Bodi kul in hvala!

  – Jože

  * * *

  Uredništvo TFF12 Jožetu želi veliko sreče v življenju in mu ob morebitnem ponovnem napadu strasti po velikem oprsju svetuje 12-koračni program anonimnih jooškofilov, ki ga najde med novembrskimi objavami.

 2. Na uredništvo TFF12 je danes prišlo tretje pismo bralca Jožeta, ki piše:

  Draga Zofka! Še vedno nobenega odgovora od tebe, ni panike. Mogoče pa nisi dobila pisma, ker se mi včasih, ko se že več dni ne izlijem, trese roka in kakšne besede grdo nakracljam. Se mi pa zdi neumno, da se ne želiš pogovarjati s svojimi feni. Zadnjič sem bil na tvojem predavanju o pravih moških in želel avtogram od tebe pa si na hitro odjebala vse po spisku in odšla ne da bi mi sploh odzdravila. To ni lepo, ampak jaz te razumem po svoje, veš. Vse kar preberem od tebe, se mi zdi zelo dobro, vidi se, da res veš veliko o življenju. Zelo se poistovetim s tvojim pisanjem, mislim, da sva na istih frekvencah. Prav zato se mi zdi, da bi se morala enkrat dobiti, da ti pokažem svoj problem. Zadnjič sva namreč potem šla s kolegom na kurbe in jaz sem ponovno izvisel. Je tudi profesionalka rekla, da imam prevelikega in da ni za riskirat. Mislim, da me vse malo peljejo žejnega čez vodo. Potrebujem nekoga, da mi pove, kakšno je realno stanje mojega lulčka. Vse moje punce sploh ne razumejo globine vsega, kar si mi povedala. Po moje so samo ljubosumne, ker ves čas govorim o tebi. Dej no, odpiši mi nazaj, da se pogovoriva o mojem problemu in se zmeniva za hitri pregled. Res spoštujem tvoje mnenje. P.S.: Midva bi morala biti skupaj.

  – Jože

  * * *

  Uredništvo TFF12 Jožetu želi veliko sreče v življenju in hkrati izraža pomisleke glede njegovih bivanjskih nazorov ter mu svetuje obisk ali dva pri socialnem delavcu in/ali psihiatru. Naj bere natančno: delavcu, psihiatru, ne delavki, psihiatrinji. Mnenja smo namreč, da bi več ur v zaprtem prostoru z osebo ženskega spola lahko izzvalo ponovne manične ali anksiozne napade.

 3. Na uredništvo TFF12 je danes prišlo četrto pismo bralca Jožeta, ki piše:

  Draga gospodična Ne-da-se-mi-pisati-ali-poklicati-svojih-fenov! To bo zadnje pismo, ki ti ga bom kadar koli pisal! Dva dolga meseca, odkar sem ti prvič pisal zaradi mojega novega problema. Kaj, nisem vreden? Vem, da si jih dobila, ker sem dvakrat preveril za sabo, da sem napisal pravi naslov! Si nisi mogla odtrgat malo časa zame? Nima veze več! Sem se jaz odločil, da nekaj odtrgam! Vidiš, če me toliko in toliko punc zavrača, ker sem kobajagi predolg, potem ni druge rešitve, kot da si jaz odtrgam svojega lulčka. Tako, nekje na polovici, za začetek. Potem bomo videli, kdo je pravi car. Škoda po svoje za naju. Imela si dobre šanse, lahko bi bila skupaj. Po svoje sem si domišljal, da z vsako zavrnitvijo s strani sošolk v resnici samo hranim junfr zate. Si presenečena, kaj? Da smo tudi tipi sposobni česa takega? Hja, tako je! Mogoče bi morala pa razmisliti še malo o tem, ko predavaš o pravih moških! Ko sva že pri pravih moških, mogoče bi si moral pa odrezati še eno grenivko zraven, kaj misliš? To me spomni na en komad od Eminema, ko bi Marshall lahko rešil enega tipa, a ga ni in potem ga živcira, kaj vse si je naredil … to je približno tako kot z nama, ti bi lahko rešila mene pa me nisi, zdaj boš pa vsakokrat, ko bo kdo dvignil prst v občinstvu tvojega predavanja, pomislila na mojega lulčka, ki bi lahko bil tvoj! Vse kar sem hotel je bilo eno pismo ali pa klic. Vedi, da sem strgal vse tvoje premočene slike s svojih sten! Ljubim te, a ne vidiš tega?! Vse si uničila! Upam, da ne boš mogla spat zaradi tega! Pa da boš ves čas sanjala odrezane sanje! Upam, da te bo zavest žrla in žrla! Dost’ mam! Vse to mišljenje, kako se dereš, me dela potrebnega. Evo! Končano je! Nič več gospod Veliki! Fak ej, kaj je to ene krvi! A je normalno, da se mi mal blede? Vse je nekam ču

  – Jože

  * * *

  Uredništvo TFF12 Jožetu želi veliko sreče v prenovljenem življenju brez polovice uda in hkrati svetuje hladne obkladke. Skozi čas, verjamemo, bo spoznal, da je življenje brez preživahnega spodnjega dela mnogo lažje in bolj preprosto. Prepričal nas je, da je mnogo neodrezanega še ostalo, in smo mnenja, da po izkušnji bivanja v bolnici, česa podobnega ne bo več storil. V neskončno se življenje, žal, ne izboljšuje.

 4. Na uredništvo TFF12 je danes prispelo Zofkino pismo v odgovor njenemu oboževalcu Jožetu.

  Dragi Jože. Zelo mi je žal, ker ti nisem pisala že prej, vendar enostavno nisem uspela. Kako tvoje ljubezensko življenje? Všeč mi je, da si začel na stvari gledati bolj duhovno in ne samo površinsko. Res bi moral ostati pri tem in tudi sam sebe sprejemati na tak način. Veseli me, da si se udeležil mojega predavanja in ti pošiljam podpisano kartico. Oprosti, ker te nisem videla, najbrž sem te spregledala. Upam, da ne misliš, da sem to storila namenoma, da bi te ponižala in užalila. Žalosti me, da uteho iščeš pri kurbah, ki so ti očitno še bolj zbile samozavest. Jože, mislim, da so take stvari precej problematične in ti svetujem, da obiščeš strokovno pomoč, mogoče psihologa, ki ti bo znal pomagati. Z njim boš lažje našel pot iz svojih depresivnih stanj zaradi prevelikega lulčka. Naučil te bo, kako se sprejemati in biti ponosen nase. In kaj točno si hotel povedati s tem, da bi morala biti skupaj? Žal ti moram povedati, da si v meni našel samo uteho za svoje težave, kar pa še ne pomeni, da sem tvoja sanjska ženska. Verjemi, da se bo tudi zate našla Tista, ki te bo pripravljena sprejeti takega kot si, z vsemi tvojimi plusi in minusi. Resnično upam, da boš dobil to pismo še preden zapadeš v tak obup, da postaneš nevaren sam sebi. Mislim, da moraš najprej vzljubiti samega sebe, šele potem boš pripravljen svojo ljubezen deliti z drugimi. Ne pozabiva tudi na tvojo starost, saj si v najbolj občutljivem obdobju in pred tabo je še celo življenje. Poišči si nekaj v čemer uživaš in ni povezano s tvojim tičem, velikimi joški in polnimi jajci. Veseli me, da te navdihujem s takim pozitivizmom, ampak Jože, zakaj si tako jezen? Poskušaj razumeti, da mi laskaš s tem, ko želiš biti moj oboževalec, vendar resnično nočem, da si kaj narediš. Imela sem že podobne primere, ko je imel nekdo ravno tako predolgega tiča in si ga je potem iz čistega obupa in številnih zavračanj odtrgal. Zgrozila sem se, ko sem zvedela novico in nikakor nisem mogla razumeti v kakšni grozni osebni stiski se je moral znajti ta model. Pozabila sem že kako mu je bilo ime, mislim da nekaj na J… bil si ti.

  – Zdrava Pamet Zofka

  * * *

  Uredništvo TFF12 se Jožetu v celoti oz. samo na pol (hehe, get it?) opravičuje, ker mu je Zofka verjetno zasrala cel lajf in upa, da se je njegov ud dobro zacelil in bo kljub psihičnim in fizičnim brazgotinam živel polno življenje. Želimo mu, da celoten tragičen pripetljaj preboli in sprejme vso odgovornost za svoje dejanje. Menda ima jajca za to.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.