SI PRIPRAVLJEN NA ZMENEK?

I Travel From Maine To Mexico

Just To find A Little Girl That’ll Love Me So

No Matter When, No Matter Where I’ll Be

Lookin’ For A Woman That’ll Satisfy Me

Have Love, Ow ow Baby

I Will Travel

Have Love, Woo Baby

I Will Travel

I Said If You Need Lovin’ Then—Hmmm

I’ll Travel

Hmmm, Baby

I’ll Travel

Richard Berry – Have Love Will Travel

Danes, prijatelj moj, je tvoj srečen dan. Čestitke!

Počakaj. Ne hiti in ne teci na stavnice s svojima zadnjima dvema plačama v žepu na vrat na nos. Ne, ne, veš kaj? Mogoče bi pa moral. Zakaj pa ne, zaslužil si si! Če si se prebil do sem, potem si zaslužiš odmor. Trepljaj po rami ali trepljaj kje spredaj, če ga lahko dobiš. Zato vzemi gotovino, vrzi jo na šaltar in prisluži nekaj denarja. Jaz te počakam tu, ko prideš nazaj.

Hej! Pozdravljen nazaj. Kako je šlo? Če si imel srečo, potem si sedaj bogat in edini nasvet za zmenek, ki ga boš potreboval od sedaj naprej bo:
Odpri denarnico.

Kot je vedno pravil Stevie B., ko pride do osvajanja deklet, »ga moraš imeti TU ali pa ga moraš imeti TU.« (Izpade veliko bolj smiselno, ko dejansko vidiš Stevieja B.-ja, kako najprej pokaže na svoj žep in nato na mednožje.) Če imaš denar, imaš ženske, ker denar pomeni status in ženske obožujejo status. Tudi denar imajo rade, ker pomeni, da si lahko kupijo več parov čevljev.

Če pa ti ni uspelo zadeti keša na stavah oz. si ga večino celo zagonil … no, slabo zate. Izgleda, da boš moral počakati na moje nasvete, kako pravilno odigrati svoje karte v zvezi [Simone, zapiši si »pravi moški stavi brez upoštevanja hendikepa«—vedel bom kaj hočem povedati s tem—JB]. Ampak danes je vseeno tvoj srečen dan. Četudi ne na stavnicah.

V resnici je danes tako srečen dan zate, da niti prazna srečka z loterije, ki si jo pravkar vrgel v smeti, ne more odtehtati vsega, kar boš pravkar dobil. Danes je tvoj srečen dan, ker ti bom zaupal eno preprosto, vseobsegajoče pravilo uspešnega zmenkarjenja. Če boš upošteval ta nasvet in ne boš počel nič drugega, ne boš nikoli več ostal sam, ko se boš enkrat podal na trg. In to pravilo se glasi:

Nisi pripravljen.

Hej, stari, v redu je. Ni ti treba verjeti. Pošteno povedano, tudi sam si ne bi verjel, če bi bil na tvojem mestu. Če pa si dovolj samozavesten, da si pripravljen zaplavati s trebuhom za kurcem v ocean samskih, potem ti ne bo težko opraviti s tem preprostim kvizkom o lastnostih, ki jih iščeš pri ženskah in kvalitetah, ki jih lahko ponudiš njim. Ena točka za vsak pravilen odgovor (pazi na odbitke) in ne pozabi jih šteti!

* * *

1.) Na drugem koncu lokala zagledaš seksi punco in ona opazi tebe. Kaj storiš?

 1. a) Izzoveš jo v pikadu, biljardu oz. katerem koli barskem športu, ki ga obvladaš. Zmagovalec dobi faf.
 2. b) Hitro se obrneš stran, preden vidi, da te zanima; prijateljem poveš, da te tista bejba tam opazuje in cel večer iščeš izgovore, da se ji ne približaš, dokler ne odide.
 3. c) Preden se odpraviš k njej, se zadereš, naj stopi na šank, da boste lahko vsi videli, kakšno rit ima.
 4. d) Naročiš ji pijačo, odideš k njej, se predstaviš in zaupaš svojemu šarmu in osebnosti, da bo kaj preskočilo.

Če si Antonio Banderas, potem bo d) pravilen odgovor, če pa ne, potem boš zapravil cel kup svojega časa. Če si odgovoril ‘Zadereš se, kakšno rit ima’, je bolje zate, da si na maturantskem izletu, ker se z žensko s tako nizko samopodobo enostavno ne želiš zbuditi v postelji. Nobenih točk za ta odgovor. Všeč mi je odgovor a), ker boš cel večer počel, kar bi tako ali tako in če se strinja, da ti ga povleče, ko jo premagaš v biljardu, potem bosta najverjetneje zelo srečen parček. Še bolje je to, da si privlekel seks na plano iz prve, tako da se nima kaj pritoževati, ko boš kasneje postal pogumnejši.

2.) Prvi zmenek. Povedal si nekaj o sebi, zbil si šalo, razdrl napetost. Začela je pripovedovati sama. Prve pomembne besede iz njenih ust bodo:

 1. a) »Nisem zelo lačna. Bi šel fukat?«
 2. b) »Verjetno bo najbolje, če ti že kar takoj povem o svojih spolno prenosljivih boleznih?«
 3. c) Laž.
 4. d) »Zelo me spominjaš na mojega brata.«

Pravilni odgovor je c). Velik del te knjige je posvečen točno temu. Verjemi mi, res je. Odbij si točko za kateri koli drug odgovor, ker veš, da ne hodiš ven z ženskami, ki bi rekle kar koli podobnega na prvem zmenku!

3.) Na prvem zmenku sta že kar lep čas, ko nek drug moški stopi do mize in jo prosi za telefonsko številko tik pred tabo. Kaj narediš?

 1. a) Zgrabiš najbližje vilice in se zadereš: »Jaz imam številko zate, prjatu!« Potem mu pokažeš število vil na vilicah in se zadereš: »Štiri!« In mu jih zapičiš naravnost v oko. Ona si bo mislila, da si močan in odločen. In on tudi.
 2. b) Nič. Njena odločitev je.
 3. c) Nasmehneš se in rečeš: »Vzemi še mojo telefonsko številko, ker se bo pri meni zbudila.«
 4. d) Vstaneš in greš. Katera koli ženska, ki drugim moškim daje signale a la »pridi po mojo telefonsko« na prvem zmenku, bo varala v roku enega tedna.

Pravilen odgovor je c). Daje ji vedeti, da si samozavesten in imaš nadzor nad okolico.

4.) Načrtuješ tretji zmenek z njo in prva dva sta bila uspešna. Kaj lahko pričakuješ?

 1. a) Seks.
 2. b) Analni seks.
 3. c) Da bo ona kuhala.
 4. d) Vse našteto.

Če si odgovoril ‘analni seks’, je ona kurba. Oprosti. Če si odgovoril ‘vse našteto’, si očitno težak frajer in kje je potem tvoja knjiga? Pravilni odgovor je c) in samo upaš lahko, da bo pripravila čizburger s seksom.

5.) Hodita že dva meseca. Nekega dne se ogleduje po tvojem stanovanju in pravi: »Veš kaj ta prostor potrebuje?« Kako se odzoveš?

 1. a) Nehaš poslušati in začneš sestavljati svoj govor za razdor zveze.
 2. b) Ugasneš TV in pozorno prisluhneš. Konec koncev je točno to razlog, da si iskal dekle, kajne?
 3. c) Ne odzoveš se nikakor. Popolnoma je sposobna imeti sledeči pogovor brez tebe.
 4. d) Ugasneš TV in pozorno prisluhneš, ker ti skrivaj sporoča, kaj je narobe s TABO, le pretvarja se, da govori o tvojem stanovanju, da bi ublažila udarec.

V zvezi je to tipičen primer iznenadnega sranja, s katerim se boš moral nenehno spopadati, tako da si prištej eno točko za kateri koli odgovor si izbral. Za srečo. Zapomni si, ženska je. Nikoli ne boš ugotovil, zakaj pravi vse te reči, ti le bodi hvaležen za seks in kuhanje.

6.) Z dekletom hodiš šest mesecev, ko na neki zabavi spoznaš drugo dekle. Pogovarjata se celo noč in ona ti da svojo telefonsko, ne da bi jo sploh prosil zanjo. Prvo dekle najde telefonsko naslednji dan. Kako odigraš?

 1. a) »To? To ni moje. Pokliči, če mi ne verjameš.«
 2. b) »To? Ah, ja, to je en prijatelj Suzana. Saj sem ti že govoril o njem. Neke težave ima s svojim domačim Go-Kartom in mu moram it danes pomagat.«
 3. c) »Pizda, kaj sem ti rekel v zvezi z dotikanjem mojih stvari?!«
 4. d) »Ja, neka punca mi je zatlačila telefonsko v žep včeraj. Si ljubosumna?«

Odgovor je d). Človek izbire si. To ji mora biti jasno. Jo boš toliko bolj zanimal.

7.) Neko dekle poznaš že vrsto let. Veliko sta počela skupaj, kot prijatelja, ampak zdaj se ti zdi, da je pravi čas, da popelješ odnos za korak naprej. Kaj narediš?

 1. a) Sposodiš si nekaj filmov Jona Cryerja, skuhaš večerjo in se spraviš nanjo.
 2. b) Napiješ jo in se spraviš nanjo.
 3. c) Naenkrat jo zgrabiš in spontano poljubiš, upaš da bo zamenjala tvoj primanjkljaj občutka za kul za iskreno, nezadržno strast.
 4. d) Po premisleku skleneš, da si njen prijatelj, da nikoli ne boš NIČ drugega kot njen prijatelj, razen če ne narediš nečesa resnično neumnega, kot npr. da jo naenkrat zgrabiš in poljubiš ali jo napiješ in se spraviš nanjo, kar v resnici dokazuje le, da si žalosten primerek cmerave riti.

Če si odgovoril kakor koli drugače kot d), potem počisti svoj urnik, udari plavega in PREBERI TO KNJIGO!

8.) Prvič boš spoznal njene prijatelje na neki zabavi. Nikogar tam ne poznaš razen nje. Kaj narediš?

 1. a) Držiš se je. Slediš njenim povodom. Si šarmanten, kot si lahko in očaraš vse zbrane. Sporočilo, ki ga dajeta je: par sva.
 2. b) Flirtaš z njenimi prijateljicami, glasno se prepiraš z njenimi prijatelji, poizveš, kdo vse jo je pokavsal in začneš pretep.
 3. c) Obnašaš se točno tako, kot se bi, če bi bil tam sam, ampak na vsake toliko se z njo ob priliki zaližeš v kotu.
 4. d) Si kul, odmaknjen, nezainteresiran. Nihče ne sme izvedeti, o čem razmišljaš. Odideš prej, »ker moraš oditi na neko drugo stvar.«

Vsi ti odgovori so deloma pravilni (in deloma napačni), nekateri bolj, drugi manj. Da bi dobil točko, si moral izbrati tistega, ki je od vseh najbolj pravilen in to je c), ker je vse, kar si želi od tebe, da ljudje dojamejo, koliko ti pomeni. Drugi najboljši (oprosti, tudi ta brez točk) je, da greš na ‘neko drugo stvar’, ker nikoli ne škodi biti skrivnosten. Ko boš šel, bodo vsi njeni prijatelji govorili o tebi (zaradi česar si v resnici tudi šel). Jasno?

9.) Z dekletom hodiš okoli šest mesecev. Pred kratkim si začel sumiti, da te vara. Kaj storiš?

 1. a) Soočiš se z njo. Če prizna, da je res, jo pustiš. Če zanika, ostaneš z njo.
 2. b) Soočiš se z njo. Če prizna afero, jo vprašaš, ali gre za drugo žensko. Če gre, jo vprašaš, če se lahko pridružiš. Če zanika, ostaneš z njo.
 3. c) Poiščeš način, kako iti preko tega. Če sta skupaj tako dolgo, potem je nekaj pomembnega v vajini zvezi. Vsaj tako pomembnega, da lahko pozabiš na predstavo o jeziku drugega moškega, ki pleše po njenih ustih.
 4. d) Soočiš se z njo. Če prizna, da je res, jo pustiš. Če zanika, jo še vedno pustiš.

Evo, malo truizma, ki sem ga odkril skozi čas: če misliš, da punca vara, potem je najverjetneje res. In nikoli, nikoli tega ne bo priznala, zato je edini možni odgovor d). (Vseeno si odbij eno točko, ker nisi preveril, če gre za še eno dekle za morebitnega trojčka.)

10.) Pravkar sta prvič seksala. Prve besede iz tvojih ust so:

 1. a) »Je OK, če si ga obrišem v povšter?«
 2. b) »Wow. Če bi vedel, da si tako dobra, bi ti pustil, da naročiš jastoga!«
 3. c) »Rad te imam. In to mislim popolnoma iskreno … v točno tem trenutku.«
 4. d) »No, ja, pozno je že. Te pokličem al pa kej.«

To je najpomembnejše vprašanje tega kviza in kakor koli si odgovoril nanj, si izgubil vse točke, ki si jih dosegel prej. Naj gre za avanturo za eno noč ali pa za ljubezen tvojega življenja, v tem primeru enostavno UTIHNEŠ! Tega ne morem dovolj poudarit. Njej bodo tvoje besede po vajinem prvič pomenile ogromno in ne glede na to, kaj boš rekel, bo narobe. Utihni, pusti njej, da govori, pobožaj jo po laseh in nikoli ne vstani iz postelje, da bi šel scat. Ona mora prva iz postelje. Govori le, če te kaj direktno vpraša in ko ji enkrat odgovoriš na to vprašanje, UTIHNI!

* * *

Čas je za točkovanje:

Zadnjega si zajebal. Ne izmikaj se. To ti je izbrisalo vse točke, kar pomeni, da moraš nujno prebrati nadaljnje poglavje »Zmenkarije«, najbolje kar v enem zamahu, v tihem prostoru, kjer te nihče ne bo motil; kar pa niti ne bo težko, saj si samski in danes ni nogometa. Čakaj! Katera tekma? Pa kaj je narobe s tabo?

Če si dosegel manj točk kot nič, potem očitno nisi pripravljen na začetek zmenkarjenja. Morda celo nisi pripravljen na začetek pogovora z žensko. (Pazi, napisal sem ‘začetek.’ Če si dosegel manj kot nič točk, je velika možnost, da do sedaj ženske nisi niti videl, kaj šele jo nagovoril.)

Če ne štejeva zadnjega vprašanja in si dosegel med 1 in 11 točk, ti gre malo bolje. Resnici na ljubo, lahko takoj pričneš hoditi na zmenke. Vse bo v redu. Tudi če ne bo, sem prepričan, da ti bodo punce, s katerimi hodiš ven, dale jasno vedeti, kaj počneš narobe. In prepričan sem, da boš upošteval njihove nasvete. Najprej v zvezi z zmenki, nato katere obleke lahko nosiš, katero hrano lahko ješ in potem kako lahko zapraviš vsako minuto svojega življenja. Po šestih mesecih ti bodo govorile, s katero roko si ga lahko držiš, ko si na WC-ju. Ampak to takrat sploh ne bo pomembno, ker boš itak že pridno čičal na školjki. In po dveh letih boš spet na začetku te knjige.

Oprosti, ampak res nisi pripravljen na zmenke. To, moj prijatelj, pomeni, da moraš nadaljevati z branjem.

Naughtius Maximus


‘Si pripravljen na zmenek?’ je prevod poglavja ‘Are You Ready to Date?’ iz knjige ‘Real Men: According to Jim’ stand-up komika, pisca in igralca Jima Belushija.

Z vsem spoštovanjem, Naughtius Maximus.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.