ANTOLOGIJA MODERNE ZAMORSKE POEZIJE

Smo tik pred izidom AMZP, ta objava naj služi kot zadnji opomnik. Skupina petih prevajalcev iz vrst LUD TFF 12 in njihovih dopisnikov/sodebaterjev/kyotskih protokolovojcev in vseh ostalih funkcij, ki jih nosijo, se je dobro leto sestajala in prevajala raznoliko poezijo, ki nam bo omogočila vpogled v specifični (post)moderni svet na obalah ZDA v zaključku prejšnjega tisočletja. Z nekaterimi minornimi odstopi prostora in kraja, a hkrati nobenim odstopom od duše/substance/podtona.

Knjižico si je moč zagotoviti s prednaročilom na uradni mail društva tysona.faf.12@gmail.com. Vsaka donacija bo pripomogla pri kritju stroškov tiska, kar pa bo viška, bo ekipa uporabila za tisk naslednjega knjižnega projekta, ki ga bo splavila prihodnje leto. Več bralcev je izrazilo željo po izdaji best-of Sajfaj kvart, Jezdeci pa pravzaprav razmišljajo o še enem koraku dlje. Še vedno se nameravajo vrteti okrog znanstvene fantastike, dotakniti pa se nameravajo še fevdalistične Japonske, skrivnostne filozofije mačk in programa za zdaj še neimenovane politične stranke Slovenije. Kot v primeru vseh do sedaj otipljivih knjig društva (STML, Mantre, Literos, AMZP) bo tudi v naslednji ena od najmočnejših točk spremna beseda, zato nikar ne zamudite priložnosti, da jo primete v roko. Več o bukvi v prihajajočem letu na (jez)deci vsebine. Stay tuned.

Zdaj pa dovolj besed in nazaj k besedam. Prevedena poezija Coldozarja Calvina Broadusa mlajšega: Ne znam plavati.

* * *

ni pomembno kam greš tvoje oči so prilepljene name in vsi ki sedijo naokrog čakajo da se izkažem s svojimi triki s svojo tehniko ki jo vsi tako spoštujejo ker sem to počel še preden sem shodil mamojebači me sprašujejo zamorce zanima kaj vdihavam mene pa zanima samo pristnost ali to res ni očitno milijon razlogov je za to da se kotalim okoli in trosim in čutim in občutim kakšno olajšanje je da vaš mesija spet uresničuje svoje poslanstvo med svojimi otroci in s svojo poezijo saj nikoli ne veš kdaj gre lahko vse po zlu zato ostajam na prstih in oprezam skrit za svežimi dekleti in zategujem zanke in če je nekdo obelodanil javnosti potem je nekdo že davno nategnjen klasičen scenarij ko mi pravi da se ne bo slekla ali jo je kdo opeharil ali pa mora domov kakor koli že ne spusti orožja in ne zaupaj nikomur niti lastni materi niti povprečni kuzli le vame položi zaupanje sem seksi strahopeten vsi me želijo spoznati kaj naj saj nimam razloga za laganje kar bom bom in bom zakajen čeprav me doma čaka gospa vsaj tako ne bom iskal nove otroci imajo enak učinek pa še poezijo lahko prodajam če bi bil kralj ulice me ne bi nobena in to je božja resnica vprašaj vse naokoli hočete Cordozarja (ja!) pravega kralja ulice igro imam v žepu nihče ne stoji isti v moji reki ne slepimo se dame niso nič drugega kot kurbe s triki vojak sem od ene obale do druge sprijazni se imam zajca v klobuku beli ovratniki delijo kruh pišejo pogodbe na mojih plečih na mojih grehih pred policijo izdali me bodo a do takrat bom zvest sebi resničen upravičen navidezen nastavljam pasti sledilcem ne zaupaj nikomur povsod hodi hudič zbrana glava pripravljena dlan alarm moj posel ni lahek ne zaupaj nikomur ne zaupaj nikomur

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.